Minimum inleg: €0,01

Transactiekosten vanaf: €2

Rekening openen: Gratis

Zelf beleggen:

Laten beleggen:

Servicefee/bewaarloon: €0,00

Over Mexem

Mexem Benelux is een internationale broker die al meer dan 32 jaar bestaat en op 125 markten en in meer dan 31 landen in de wereld opereert, waaronder het Midden-Oosten, Afrika en verschillende Europese landen. Mexem Benelux is onderdeel van Mexem Global Trading en is per 1 april 2019 gevestigd in Amstelveen.

Tarieven

Mexem kent gunstige tarieven. Voor transacties op de Nederlandse beurs rekenen ze bijvoorbeeld 0,06% van de orderwaarde met een minimum van € 1,80. Orders op de Amerikaase beurs worden uitgevoerd tegen $ 0,005 per aandeel, met een minimum van $ 2,50.

Regulering

Mexem is geregistreerd bij de AFM maar ze worden in Europa gereguleerd door CySec. Dit is de Cyprus Security en Exchange Committee. Als Mexem failliet zou gaan dan heeft dit geen invloed op je rekening omdat de rekening zelf geregistreerd staat bij Interactive Brokers. Dit is een beursgenoteerd bedrijf. Mocht Interactive Brokers failliet gaan dan wordt de verzekering ($ 30 miljoen) geactiveerd. Mexem is geen bank dus geld dat je op je Mexem rekening hebt staan valt niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Je rekening is via het Amerikaase SIPC (Securities Investor Protection Corporation) beschermd tot $500.000, waarvan maximaal $100.000 in cash. 

Mexem houdt je aandelen aan op een aparte rekening, zoals in Amerika en Europa verplicht is voor brokers. Een faillissement van Mexem zou dus niet mogen leiden tot problemen.

Productaanbod

Bij Mexem kan je handelen in aandelen, obligaties, opties, futures, ETF’s, warrants en metalen. 

Functionaliteiten

Bij Mexem kan je gebruik maken van het Smartrouting systeem. Dit systeem zoekt automatisch naar de beste prijs voor het aandeel waar u naar op zoek bent. Als je bijvoorbeeld aandelen Shell wil kopen, dan kijkt het Smartrouting systeem op welke beurs het aandeel Shell tegen de laagste prijs is aan te kopen.

Mexem maakt gebruik van het platform Trader Workstation (TWS). Ze hebben hun eigen klantenservice en ondersteuning. Ze bieden zeer scherpe tarieven aan en dit professionele handelsplatform maakt Mexem een geschikte broker voor verschillende type beleggers.

Het handelsplatform is heel uitgebreid en kan soms overweldigend lijken, omdat het zoveel opties heeft. Daarentegen is er veel informatie te vinden over aandelen. Met een klik op de muis kan je alle belangrijke bedrijfsresultaten zien zoals nettowinst, winst per aandeel, dividend per aandeel, marktkapitalisatie, dividendrendement en koers-winstverhoudingen. De data is afkomstig van Thomson Reuters. 

Analistenrapporten en nieuws worden gratis aangeboden. Een andere functionaliteit is de agenda. De agenda heeft filters en zoekfuncties waarmee je per dag, week en maand de belangrijke gebeurtenissen kan zien. Je kan ook via de kalender meerdere maanden vooruit kijken. Dividenden, belangrijke evenementen en macro-economische publicaties zijn allemaal terug te lezen. 

Je kan een favorietenlijst bijhouden en ook een schaduwportefeuille. Voor de schaduwportefeuille zal je een demo-account moeten aanmaken, dat kan pas als je ook een echt account hebt.

Mexem heeft een webtrader en ook een app voor Android en iOS.

Acties en andere aanbiedingen

Vriendenactie: wanneer een MeXeM klant een andere persoon uitnodigt om ook klant te worden, en deze persoon maakt een volledige rekening aan, dan ontvangen beide personen € 100 transactietegoed voor 3 maanden. De registratie pagina vind je hier, de actievoorwaarden vind je hier.