Minimum inleg: €0,01

Transactiekosten vanaf: €3,90

Rekening openen: Gratis

Zelf beleggen:

Laten beleggen:

Servicefee/bewaarloon: €0,00

Over Flatex

Flatex is een van origine Duitse online broker die sinds 17 juni 2019 in Nederland opereert. In 2006 is Flatex opgericht in Duitsland als onderdeel van Flatex Bank. In 2018 hadden ze 230.000 klanten met 7,7 miljoen transacties die samen een volume vertegenwoordigen van meer dan 7,5 miljard euro. In 2019 heeft Flatex ca. 500 medewerkers verdeeld over 9 locaties in Duitsland en Oostenrijk. In Oostenrijk is Flatex marktleider en in Duitsland heeft Flatex een marktaandeel van 25%. Inmiddels is Flatex ook in Nederland hard aan het groeien.

Tarieven

Flatex rekent € 3,90 transactiekosten per transactie, ongeacht de omvang. Ze rekenen geen servicefee of beheerskosten. Ze werken in Nederland exclusief met Tradegate Exchange. Zij betalen aan Flatex een commissie voor het feit dat zij hen klanten aanbrengen. (In Duitsland hebben ze deze exclusiviteit niet). 
Daarbovenop werkt Flatex samen met gerenommeerde internationale aanbieders van financiële instrumenten, die bereid zijn hen te vergoeden voor onze samenwerking. Hierdoor is Flatex in staat inkomsten te genereren aan de professionele kant van de handel, waar ze particuliere beleggers van mee kunnen laten profiteren.

Regulering

Flatex staat onder toezicht van de Duitse toezichthouder op de financiële markten, de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). De BaFin is de Duitse equivalent van de Nederlandse AFM. De specifieke regels van de AFM zijn dus niet van toepassing op flatex. Flatex opereert vanuit Frankfurt, onder leiding van een Nederlandse Directeur met veel ervaring in de Nederlandse financiële markt. De Nederlands sprekende klantenservice is gevestigd in de omgeving van Düsseldorf.

Flatex is onderdeel van een bank, daardoor valt het vermogen dat op Flatex wordt aangehouden valt onder het Europese Depositogarantiestelsel tot € 100.000.

Productaanbod

Het productaanbod is zeer compleet. Aandelen, obligaties, fondsen, ETF’s, trackers, CFD’s, turbo’s je kan het allemaal kopen via Flatex. Ook kan je op verschillende beurzen handelen: Nederland, Europa, Amerika, Canada en Azië. De handelstijden zijn tussen 08:00 en 22:00, dat is een gevolg van het platform dat ze gebruiken voor de transacties: Tradegate. Tradegate is speciaal gericht op particuliere beleggers en kent meerdere voordelen. Ruimere handelstijden, geen transactiekosten zijn daar voorbeelden van.

Functionaliteiten

Flatex heeft naast een webtrader ook een mobiele app en een mobiele website waarmee je kan handelen.

Acties en andere aanbiedingen

Op dit moment zijn er geen lopende acties en aanbiedingen.