Minimum inleg: €0,01

Transactiekosten vanaf: €0,00

Rekening openen: Gratis

Zelf beleggen:

Laten beleggen:

Servicefee/bewaarloon: €0,00

Over DEGIRO

DEGIRO is een online broker die oorspronkelijk is begonnen als broker voor professionele partijen. Toen DEGIRO merkte dat er vraag was naar een online broker met lage tarieven en weinig opsmuk besloten ze ook de particuliere markt te gaan bedienen. Sinds de start in 2013 is DEGIRO hard gegroeid. Ze opereren nu in 18 Europese landen. Onlangs is DEGIRO gefuseerd met Flatex. Sindsdien gaan ze door het leven als flatexDEGIRO Bank Dutch Branche, maar de handelsnaam van DEGIRO blijft bestaan.

DEGIRO profileert zichzelf als een broker die innovatie nastreeft en niet wil blijven hangen in de oude denkwijzes die andere brokers volgens hen hebben. DEGIRO kan extreem lage kosten rekenen doordat de aandelen die je bij DEGIRO aanhoudt kunnen worden uitgeleend. Beleggen kent risico op verlies.

Tarieven

DEGIRO heeft lage tarieven en rekent geen bewaarloon of servicefee. De afwikkeling van ontvangen dividend en couponrente is gratis. Een overzicht van hun tarieven vind je hier

Ze kunnen lage tarieven rekenen omdat ze je effecten kunnen ‘uitlenen’. Doordat ze zelf geld verdienen door je aandelen uit te lenen hoeven ze geen hoge transactiekosten te rekenen aan jou.

Wil je niet dat DEGIRO je aandelen kan uitlenen? Dan is een Custody-account iets voor jou. Je betaalt in bij een Custody-account daarentegen wel voor bijvoorbeeld de afwikkeling van ontvangen dividend en couponrente. Per ontvangen dividenduitkering betaal je € 1,00 + 3% van de waarde van het dividend (met een maximum van 10% van het ontvangen dividend). Per ontvangen couponrente betaal je € 1 + 0,10% van de waarde van de couponrente (met een maximum van 10% van de ontvangen couponrente). De tarieven voor een Custody-account vind je hier.

Regulering

De aandelen die je bij DEGIRO aanhoudt worden in een aparte entiteit gestald. Een eventueel faillissement van DEGIRO zou geen gevolgen moeten hebben voor jouw portefeuille.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branche is een gereguleerde bank en valt daardoor onder het Duitse depositogarantiestelsel. Ze staan onder toezicht van de Duitse BaFin (tegenhanger van de Nederlandse AFM). DEGIRO staat voor wat betreft de Nederlandse branche onder toezicht van de Nederlandse Centrale Bank (DNB) en de AFM.

Productaanbod

Het productaanbod is zeer compleet. Aandelen, obligaties, fondsen, ETF’s, trackers, je kan het allemaal kopen via DEGIRO. Ook kan je op verschillende beurzen handelen: Nederland, Europa, Amerika, Canada en Azië.

DEGIRO heeft ook een uitgebreide selectie trackers waar ze geen transactiekosten voor rekenen. Het overzicht vind je hier.

Functionaliteiten

DEGIRO heeft naast een webtrader (desktop) ook een mobiele app en een mobiele website waarmee je kan handelen.

Om je op de hoogte te houden van de meest actuele koersen biedt DEGIRO gratis real-time koersen aan van alle beurzen die zijn aangesloten bij Euronext.

Acties en andere aanbiedingen

Op dit moment zijn er geen lopende acties en aanbiedingen.