Minimum inleg: €0,01

Transactiekosten vanaf: €0,00

Rekening openen: Gratis

Zelf beleggen:

Laten beleggen:

Servicefee/bewaarloon: €0,00

Over Bux Zero

Sinds 2014 is Bux een van de meest vooruitstrevende brokers in Europa. Ze hebben verschillende platforms om te beleggen: Bux X, Bux Crypto en de meest recente is de gratis broker Bux Zero. Dit paradepaardje van Bux maakt het mogelijk om zonder transactiekosten te handelen in aandelen en ETF’s.

Tarieven

Bux Zero heeft drie verschillende ordertypes: Zero Orders, Marktorders en Limietorders. Voor alledrie deze ordertypes geldt dat er geen commissie in rekening wordt gebracht voor Amerikaanse aandelen. Bij transacties met Amerikaanse aandelen (incl. het ontvangen van dividend) rekent Bux Zero een FX toeslag van 0,25% op de wisselkoers.

Zero Orders zijn zoals de naam doet vermoeden vrij van commissie. Dit type order wordt uitgevoerd tussen 4 en 5 uur ’s middags. Doordat Bux Zero op die manier één keer per dag een hele bulk aan transacties kan uitvoeren kunnen ze dit ordertype gratis aanbieden.

Marktorders worden direct uitgevoerd tegen de best beschikbare prijs. Voor marktorders op Europese aandelen en ETF’s wordt € 1 commissie in rekening gebracht.

Bij Limietorders bepaal je zelf de maximumprijs of minimumprijs waarvoor je order wordt uitgevoerd. Voor limietorders op Europese aandelen en ETF’s wordt € 1 commissie in rekening gebracht.

 

Regulering

Het geld dat je aanhoudt bij Bux Zero wordt ondergebracht bij ABN AMRO Clearing en valt daardoor onder het depositogarantiestelsel. Dit betekent dat je tegoeden tot € 100.000 worden gecompenseerd door de ECB, mocht Bux Zero ooit in de problemen komen. Je aandelen worden in een separate instelling ondergebracht zodat je nooit je aandelen kwijt kan raken als Bux Zero ooit failliet zou gaan.

Bux Zero staat onder toezicht van de AFM en moet derhalve aan hoge standaarden voldoen.

Functionaliteiten

Bux Zero heeft geen webtrader maar alleen een mobiele app. De app werkt snel, goed en intuïtief. Je kan de app customizen door 

Geld storten kan via een Tikkie-overschrijving (direct) of via een bankoverschrijving (1-2 dagen).

Productaanbod

Bij Bux Zero kan je zelf beleggen in aandelen en ETF’s. Er is een selectie van bekende en minder bekende aandelen en ETF’s beschikbaar om aan te kopen. Ze breiden ook regelmatig het aanbod uit. Ze bieden onder andere selecties aan van:

  • Amerikaanse aandelen
  • Nederlandse aandelen
  • Duitse aandelen
  • Belgische aandelen
  • Franse aandelen
  • Oostenrijkse aandelen
  • ETF’s (o.a. iShares, Lyxor, UBS, Vanguard)
Als een aandeel dat je zoekt niet tussen de selectie zit kan je ze een berichtje sturen. Ze zullen dan proberen om het aandeel toe te voegen aan de selectie.

Acties en andere aanbiedingen

Op dit moment zijn er geen lopende acties en aanbiedingen.